Skip to content

This Vineyard retreat is so peaceful

From start to finish, the entire construction of the home and landscaping took one year. Due to the narrow shape of the lot, construction worked from back to front. The pool was built before all else, followed by planting of arborvitae trees for complete privacy, and the natural stone wall which borders the rear exterior of the home. Lush flower beds showcasing a colorful array of pinks, yellows, whites, and blues, are bordered by the stone wall that wraps around the home. The family was careful to specifically choose a summer garden, with everything flourishing in July, August, and into September. To the right of the property, the pool house offers an indoor retreat in the midst of outdoor entertainment. ‘The Great Lawn’, as the Vietors call it, perfectly stretches from the pool to the steps at the back of the home, leading up to the brick and stone patio space. Lombardi believes summer homes should have multiple outdoor gathering areas, allowing family and friends to have their own nooks, yet the ability to reconnect all together.

Outside of the front door, a quadrant of gardens, bordered with stonework and small boxwood, greets visitors at the home’s entrance. A blue and white color scheme enhances the front, with bouffant hydrangeas. Each of the little quadrants are filled with white phlox, lilies, salvia, veronica, a touch of malva, and various blue and white blossoms. An exquisite compass rose crafted from stone and brick lies in the middle of the quadrant, becoming a distinct focal point. Carol Vietor’s keen eye as an interior designer surely heightened the landscape’s detail, as she brought in numerous blue and white planters from China. These pieces can be seen on both sides of the front and back doors, as well as around the backyard, filled with a variety of boxwoods and white hydrangea paniculata. It is this attention to detail that gives the home a personal, individual touch. 

The front courtyard serves various purposes and is designed with a traditional scheme. “We went with the traditional island palette. A lot of very traditional materials found in New England homes are in the gardens where we created the parking areas. We tried to make them look unlike usual parking areas by paving them with brick and including the compass rose. It became more of a courtyard where you would meet and greet people at the street, very much like a neighborly gesture,” Lombardi notes.



You might also like:

Latest Editions


  • Stay Connected

    Sign up for our newsletter
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.